Postavenie Španielska v medzinárodnom obchode - Muchová, Anna (2010)
Prvá kapitola práce sa zaoberá základnou ekonomickou charakteristikou Španielskeho kráľovstva a vývinom makroekonomických ukazovateľov v období posledných desaťročí. Do popredia je dané postavenie krajiny ako svetového hráča v medzinárodnom kontexte a jeho obchodné a investičné vzťahy s krajinami sveta. Dôraz je kladený na región Latinskej Ameriky. Druhá kapitola a venuje obchodnému prepojeniu s členmi EU, ekonomickému vývoju tesne pred vstupom do Spoločenstva, rovnako aj vývoju bezprostredne po pristúpení. V tretej kapitole je zahrnutá oblasť strednej Európy, čo sa týka hospodársko - politického prepojenia s Českou a Slovenskou republikou. Časť je zameraná aj na investičné a obchodné príležitosti.