Obchodné vzťahy Indie a EÚ - Kubenková, Michaela (2010)
Bakalárska práca sa zameriava na analýzu obchodných vzťahov Indie a EÚ. Prvá kapitola popisuje vývoj vzájomných vzťahov Indie a EÚ a ich postupné prehlbovanie, so zameraním na oblasť obchodu. Uvedené sú tiež prekážky brániace ďalšiemu prehlbovaniu spolupráce. Druhá kapitola sa zameriava na charakteristiku obchodu s tovarom a službami a toku priamych zahraničných investícií medzi obidvomi stranami. Posledná kapitola sa venuje obchodnej spolupráci medzi Indiou a EÚ v budúcnosti, a to konkrétne v rámci Svetovej obchodnej organizácie a v rámci pripravovanej zóny voľného obchodu.