Obchodné vzťahy Indie a EÚ - Kubenková, Michaela; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalárska práca sa zameriava na analýzu obchodných vzťahov Indie a EÚ. Prvá kapitola popisuje vývoj vzájomných vzťahov Indie a EÚ a ich postupné prehlbovanie, so zameraním na oblasť obchodu. Uvedené sú tiež prekážky brániace ďalšiemu prehlbovaniu spolupráce. Druhá kapitola sa zameriava na charakteristiku obchodu s tovarom a službami a toku priamych zahraničných investícií medzi obidvomi stranami. Posledná kapitola sa venuje obchodnej spolupráci medzi Indiou a EÚ v budúcnosti, a to konkrétne v rámci Svetovej obchodnej organizácie a v rámci pripravovanej zóny voľného obchodu.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses