Obchodní vztahy EU-Švýcarsko - Beránková, Kateřina (2010)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit vzájemné obchodní vztahy mezi Evropskou unií a Švýcarskou konfederací a posoudit jaké důsledky mělo švýcarské odmítnutí stát se členem Evropské unie a později také Evropského hospodářského prostoru. Práce se rovněž zabývý hospodářskými vztahy Švýcarska s Českou republikou.