Zámek Hrádek u Nechanic a jeho vliv na cestovní ruch Hradecka - Dobřenská, Lucie (2010)
Práce se krátce zabývá kulturním cestovním ruchem, cestovním ruchem České republiky a postavením Královéhradeckého kraje. Zaměřuje se na atraktivity turistické oblasti Hradecko s důrazem na zámek Hrádek u Nechanic (historie, kulturní akce, propagace, návštěvnost, komerční aktivity). Jádrem práce jsou výsledky dotazníkového šetření mezi návštěvníky zámku, jež zjišťovalo, odkud jej znají, motiv jejich cesty, jaké služby využívají zde i v oblasti, demografický profil návštěvníků atd. Cílem práce bylo identifikovat motivace a potřeby návštěvníků, vytvořit jejich charakteristiku a posoudit vliv zámku na cestovní ruch oblasti. Na závěr je uvedeno několik doporučení na zlepšení poskytovaných služeb a zvýšení atraktivity.