Zámek Hrádek u Nechanic a jeho vliv na cestovní ruch Hradecka - Dobřenská, Lucie; Netková, Jarmila; Šenk, Ivan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se krátce zabývá kulturním cestovním ruchem, cestovním ruchem České republiky a postavením Královéhradeckého kraje. Zaměřuje se na atraktivity turistické oblasti Hradecko s důrazem na zámek Hrádek u Nechanic (historie, kulturní akce, propagace, návštěvnost, komerční aktivity). Jádrem práce jsou výsledky dotazníkového šetření mezi návštěvníky zámku, jež zjišťovalo, odkud jej znají, motiv jejich cesty, jaké služby využívají zde i v oblasti, demografický profil návštěvníků atd. Cílem práce bylo identifikovat motivace a potřeby návštěvníků, vytvořit jejich charakteristiku a posoudit vliv zámku na cestovní ruch oblasti. Na závěr je uvedeno několik doporučení na zlepšení poskytovaných služeb a zvýšení atraktivity.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; kulturní cestovní ruch; bakalářské práce; cultural tourism; bachelor's theses