Obchodní aspekty patentové ochrany léčiv - Trojanová, Kamila; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Machková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se věnuje obchodním aspektům patentové ochrany léčiv. První část shrnuje vývoj mezinárodní úpravy patentové ochrany a její dopady pro podnikání ve farmacii. Druhá část analyzuje konkrétní aspekty - dobu trvání patentové ochrany, paralelní importy a institut nucené licence. Popsány jsou dopady patentové ochrany na podnikání s generickými léčivy. Pozornost je věnována kopírování patentů. Třetí část práce porovnává postoje farmaceutického průmyslu a vlád, především rozvojových zemí. Sleduje aktuální vývoj problematiky v rámci Světové obchodní organizace.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; léky; bakalářské práce; drugs; bachelor's theses