Obchodní vztahy EU k zemím ESVO - Klička, Ondřej (2010)
Tato práce se zaměřuje na obchodní vztahy Evropské unie a Evropského sdružení volného obchodu. První kapitola popisuje vzájemný vztah od vzniku obou celků až do navázání hlubší spolupráce v podobě Evropského hospodářského prostoru. Druhá část pojednává o principech a faktickém významu EHP. Poslední kapitola podrobně popisuje pohyb zboží, služeb a kapitálu mezi EU a jednotlivými státy ESVO.