Platobná morálka ako faktor konkurencieschopnosti - Malegová, Emília; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Nejedlý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cieľom bakalárskej práce je vyvrátiť alebo potvrdiť tézu, že sa platobná morálka českých firiem v dôsledku súčasnej finančnej krízy zhoršila. Prvá kapitola charakterizuje dodávateľský úver a riziká s nim spojené. Poskytuje návod ako znížiť tieto riziká prostredníctvom správy pohľadávok, a tak zabrániť vzniku nedobytných pohľadávok. Tie pre firmu znamenajú ďalšie náklady a ohrozujú jej stabilitu, platobnú morálku, a tak i konkurencieschopnosť. Druhá kapitola sa zameriava na popis inštitúcií skúmajúcich platobnú morálku. Na báze ich výskumov poskytuje hodnotenie platobnej morálky českých firiem a porovnáva ho s platobnou morálkou spoločností európskych štátov a štátov s Českou republikou susediacich. Taktiež sa zaoberá zmenami v správe pohľadávok počas krízy ako jeden z faktorov, ktorý ovplyvňuje platobnú disciplínu jednotlivých spoločností.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses