Vývoj a současné postavení Číny ve světové ekonomice - Dvořáková, Martina; Jeníček, Vladimír, 1932-; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce analyzuje vývoj a současné postavení Číny ve světové ekonomice. Podrobněji se zaměřuje na hospodářské reformy prováděné od konce 70. let, na jejich průběh a dopad na čínskou ekonomiku, na ekonomickou situaci Číny na počátku 21. století, jakož i na dopad světové krize na čínskou ekonomiku a na její postavení v mezinárodním dění. Práce se rovněž zabývá vstupem Číny do Světové obchodní organizace, jeho závazky, přínosy a dopady, a vztahy, zejména ekonomickými, se Spojenými státy americkými, Evropskou unií a vybranými zeměmi asijského regionu. Práce rovněž identifikuje a charakterizuje některé hlavní problémy, se kterými se Čína v důsledku svého rozvoje potýká.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Čína; diplomové práce; China; master's theses