Postavenie insolvenčného správcu v insolvenčnom konaní - Šťastný, Tomáš; Hásová, Jiřina, 1954-; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Hlavným cieľom predkladanej diplomovej práce je priblížiť úlohu insolvenčného správcu v insolvenčnom konaní. Úloha správcu je v práci vymedzená ako súbor práv a povinností, ktoré zákon insolvenčnému správcovi v jednotlivých fázach konania priznáva. Zákon ukladá správcovi povinnosti administratívnej, zisťovacej, prieskumnej a poradnej povahy. Jadrom práce je pohľad na postavenie správcu pri konkurze. Od jeho menovania do funkcie až po schválenie konečnej správy a realizáciu záverečného platobného rozvrhu. Doplnkovou kapitolou je prehľad činností správcu pri iných formách riešenia úpadku a kapitoly popisujúce predpoklady vzniku funkcie správcu a možnosti jeho odmeňovania.
Vedoucí práce: Jiřina Kotoučová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses