Energetická politika Evropské unie - Popelka, Milan; Adámková, Vlasta; Horák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá energetickou politikou Evropské unie. V první kapitole je analyzován vývoj a současný stav energetického sektoru v rámci EU. Druhá kapitola popisuje vývoj energetické politiky EU a analyzuje hlavní oblasti spolupráce. Třetí kapitola je zaměřena na některé otázky energetické bezpečnosti. Konkrétně jsou v této kapitole charakterizovány především energetické vztahy Evropské unie s Ruskem a významné projekty v oblasti budování infrastruktury, které s energetickou bezpečností bezprostředně souvisí.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; energetická bezpečnost; bakalářské práce; energy security; bachelor's theses