Vybrané zdroje financovania neziskovej organizácie ESN - Reháková, Jana (2010)
Práca sa zaoberá možnými zdrojmi financovania neziskovej organizácie ESN. V prvej časti sa nachádza definícia pojmov nezisková organizácia a občianske združenie, nasleduje predstavenie organizácie ESN na medzinárodnej, národnej a lokálnej úrovni. Druhá časť ponúka prehľad možných zdrojov ako je program Mládež v akcii, štrukturálne fondy EU, grant z MŠMT a nadácia. Praktickou časťou je výskum realizovaný v ESN ČR. Záver zahrňuje aj odporúčania pre členské kluby ESN ČR.