Empirické porovnání systémů dobývání znalostí z databází - Dopitová, Kateřina (2010)
Předkládaná diplomová práce se zabývá empirickým porovnáním systémů dobývání znalostí z databází. Jsou v ní definovány základní pojmy a metody z oboru dobývání znalostí z databází a stanovena kritéria použitá pro porovnávání systémů. V práci jsou rovněž stručně popsány testované softwarové produkty. Pro všechny systémy jsou uvedeny výsledky zpracování reálné úlohy. V rámci práce je provedeno srovnání jednotlivých systémů podle předem stanovených kritérií a porovnání konkurenceschopnosti komerčních a nekomerčních systémů pro dobývání znalostí z databází.