Metody optimalizace webových stránek pro internetové vyhledávače - Havíř, Vojtěch; Karlíček, Miroslav, 1979-; Holeček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tématem této bakalářské práce je optimalizace webových stránek pro vyhledávače. V angličtině je tato aktivita známa pod názvem "Search Engine Optimization" (SEO). Teoretická část práce obsahuje stručné informace o vyhledávačích na českém internetu. Následuje přehled metod, které je možné v rámci optimalizace využít pro lepší hodnocení vyhledávači a také metod, které pomáhají jen krátkodobě a jsou vyhledávači v případě odhalení penalizovány. V další části práce je uveden přehled nejužitečnějších nástrojů, které poskytují různé typy informací o úrovni optimalizace webové stránky nebo jiné údaje, které mohou při optimalizaci výrazně pomoci. V praktické části práce je zhodnocena úroveň optimalizace pro vyhledávače studentského portálu unium.cz a jsou popsány důležité změny, které provozovatelé uskutečnili. Následně je zhodnocen jejich přínos k návštěvnosti serveru. Na závěr jsou uvedeny doporučené úpravy, které by mohly napomoci portálu unium.cz k lepšímu umístění ve výsledcích vyhledávačů.
Vedoucí práce: Miroslav Karlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses