Ochrana spotřebitele - Zelená, Kamila (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá ochranou spotřebitele tabákových výrobků. Objasňuje důležité pojmy a potřebu ochrany spotřebitele. Zaměřuje se na Světovou zdravotnickou organizaci, situaci v České republice a hlavně na Evropskou unii a její kroky ke zlepšení tabákové epidemie. Dále nastiňuje obchod s tabákovými výrobky, jakými prostředky je spotřeba tabáku omezována a ukazuje, že kouření je pro stát finančně nevýhodné.