Evropská identita a „Evropská ústavní smlouva“ – referendum ve Španělsku a ve Francii - Kný, Daniel; Müller, Karel B., 1972-; Reschová, Jana, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Příslušná bakalářská práce analyzuje možný vliv francouzské a španělské národní identity a percepce identity evropské na výsledek referenda o "Evropské ústavní smlouvě" ve Francii a ve Španělsku. S využitím nejen historického pohledu, ale také kvalitativních a kvantitativních sociologických výzkumů autor došel k závěru, že rozdílný charakter španělské a francouzské národní identity a s tím související percepce identity evropské měl dopad na rozdílný výsledek referenda o "Evropské ústavní smlouvě" v příslušných zemích. Zároveň je ovšem nutné nepodceňovat další faktory, jež jsou sice příslušnými identitami ovlivněny, nikoliv však determinovány.
Vedoucí práce: Karel Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2010
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses