Vývoj veřejných deficitů a státní dluh v ČR - Řeháková, Jana; Filipová, Vladimíra; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
V první kapitole této práce je vymezena teorie veřejných deficitů a státního dluhu, součástí jsou i subkapitoly o vývoji těchto makroekonomických ukazatelů v České republice. Druhá kapitola se zabývá daňovou problematikou, jsou zde charakterizovány nejdůležitější daně vybírané v České republice. Třetí kapitola je věnována státnímu rozpočtu roku 2009, kde je popisován zhoršující se vývoj veřejných financí na základě působení celosvětové ekonomické krize a dále reakce vlády na tuto negativní situaci. Čtvrtá kapitola je zaměřena na státní rozpočet České republiky v roce 2010 a jeho výdajový rámec, tzv. "Janotův balíček". Závěrečná kapitola se zabývá dvěma vládními dokumenty, Konvergenčním programem a "Exit strategy", ve kterých jsou zachyceny návrhy řešení problému zadluženosti českých veřejných financí v letech 2011 a 2012.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses