Výzkum vůdčích schopností - Davidová, Renata (2010)
Cílem této bakalářské práce je seznámit se základní charakteristikou vedení a přístupy k vedení lidí, v praktické části poté zjistit, které schopnosti předurčují člověka stát se vůdcem, a následně zdali a do jaké míry se liší tyto schopnosti u vedoucích pracovníků v porovnání se studenty vysokých škol, ve kterých dovednostech mají tyto cílové skupiny rezervy a jak by se daly tyto schopnosti rozvíjet.