Rakovina prsu - Gablerová, Pavlína (2010)
V této práci je téma karcinomu prsu zpracováno spíše obecně a zaměřeno hlavně na rizikové faktory vzniku. V teoretické části jsou popsány obecné poznatky o rakovině prsu jako její stádia nebo léčba. Praktická část je zaměřena na dosud objasněné rizikové faktory, které mají určitou souvislost s diagnostikou rakoviny prsu. Jakou mírou se podílejí na pravděpodobnosti výskytu? Můžeme je eliminovat? Je provedeno srovnání rizikových faktorů zkoumaných v České republice, Anglii, Austrálii a Spojených státech amerických.