Právní úprava s.r.o. podle českého a rakouského (německého) práva - Coufal, Rostislav (2010)
Diplomová práce popisuje právní úpravu společnosti s ručením omezeným v právu České republiky a Německa. Práce se zaměřuje na nejvýznamnější aspekty této právní formy a popisuje proces založení společnosti, vztah společnosti a společníků a práva a povinnosti orgánů společnosti. Diplomová práce poskytuje přehled právní úpravy této populární právní formy a shrnuje nejvýznamnější rozdíly mezi česou a německou společností s ručením omezeným.