Ekonomické aspekty prijatia spoločnej meny euro (Slovnesko a krajiny V4) - Laurincová, Silvia (2009)
Diplomová práca sa zaoberá skúmaním vplyvu jednotnej meny eura na ekonomiku krajín. Cieľom práce je analýza dopadov prijatia eura na Slovensku a podanie komplexného obrazu prípravy ostatných krajiny V4 -- Česka, Maďarska a Poľska na vstup do eurozóny. Posúdenie stavu hospodárskej situácie krajín je zohľadnené svetovou hospodárskou krízou a ňou ovplyvnenými hodnotami makroekonomických ukazovateľov pozorovaných krajín.