Ekonomické aspekty prijatia spoločnej meny euro (Slovnesko a krajiny V4) - Laurincová, Silvia; Abrhám, Josef; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práca sa zaoberá skúmaním vplyvu jednotnej meny eura na ekonomiku krajín. Cieľom práce je analýza dopadov prijatia eura na Slovensku a podanie komplexného obrazu prípravy ostatných krajiny V4 -- Česka, Maďarska a Poľska na vstup do eurozóny. Posúdenie stavu hospodárskej situácie krajín je zohľadnené svetovou hospodárskou krízou a ňou ovplyvnenými hodnotami makroekonomických ukazovateľov pozorovaných krajín.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; euro; diplomové práce; euro; master's theses