Analýza motivace studentů FM ve vztahu k volbě oboru a fakulty - Janotová, Lenka (2008)
Práce je rozdělena do dvou částí -- teoretické a praktické. Teoretická část vychází z pojmu motivace a z dalších poznatků s tímto pojmem souvisejících. Přibližuje důvody, ze kterých plyne dané jedincovo chování -- jedná se o jeho potřeby, hodnoty, zájmy atd. Cílem celé teoretické části bylo vytvořit konceptuální rámec pro část praktickou. Těžiště části praktické spočívá v terénním šetření zaměřeném na zjištění konkrétních faktorů ovlivňujících motivaci ke studiu na fakultě managementu.