Strategická analýza podniku Nové Hrady s.r.o. - Uhrinková, Jitka (2008)
Téma této diplomové práce vychází z konkrétního zadání a potřeb majitele firmy (tzn. na základě požadavku z praxe). Cílem práce je provedení strategické analýzy podniku Rybářství Nové Hrady s. r. o., s využitím externí a interní analýzy. Především se zaměřím na zpracování srovnávací analýzy, porovnám finanční ukazatele podniku Rybářství Nové Hrady s. r. o. se sesterskou společností Rybářství Kardašova Řečice s. r. o. Hlavní důraz dávám vypovídací schopnosti jednotlivých poměrových ukazatelů a zjištění příčin jejich hodnot. Na základě získaných informací analyzuji, jak si firmy stojí vůči sobě navzájem.