Strategická analýza podniku - Dočkalová, Lenka (2010)
Cílem práce bylo provést strategickou analýzu společnosti ROSS HOlding a.s. s použitím dílčích analýz a modelů, které měly ukázat na silná a slabá místa firmy a identifikovat její příležitosti a hrozby. Jejich stanovení bylo základnou pro formulaci strategie, návrhů a doporučení pro další její rozvoj. Po provedených analýzách vyšlo najevo, že společnost má řadu předností, o které se může opírat i do budoucna, jako jsou například její zaměstnanci, a rovněž i řadu příležitostí, které může využít. Závěr práce byl věnován návrhům zaměřených na další rozvoj lidských zdrojů a zlepšení finanční situace firmy.