Proces přijímání rozpočtu v USA Případová studie Bill Clinton vs. Kongres 1995 - Liberská, Barbora (2009)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou amerického politického systému. Popisuje mechanismus přijímání rozpočtu ve Spojených státech. Především klade důraz na analýzu případu Bill Clinton versus Kongres 1995, důsledky konfliktu, změnu rozpočtového zákona a vyjádření Nejvyššího soudu.