Proces přijímání rozpočtu v USA Případová studie Bill Clinton vs. Kongres 1995 - Liberská, Barbora; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Andrýsová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou amerického politického systému. Popisuje mechanismus přijímání rozpočtu ve Spojených státech. Především klade důraz na analýzu případu Bill Clinton versus Kongres 1995, důsledky konfliktu, změnu rozpočtového zákona a vyjádření Nejvyššího soudu.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses