Řízení pohledávek a jeho odraz v účetnictví podniku - Adámková, Hana; Šiška, Ladislav, 1976-; Bočková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu současného způsobu řízení pohledávek vč. jeho vlivu na účetnictví podniku a na vypracování systému vlastního credit managementu. Teoretická část práce nabízí informace a pojmy týkající se řízení pohledávek, jejich prevence, zajištění a vymáhání. Popisuje význam a možnosti využití nástrojů inkasní politiky. Východiskem pro nastavení nového systému je zhodnocení finanční situace podniku s využitím finanční analýzy a rozbor současného stavu pohledávek. Praktická část dále obsahuje vypracování návrhů a doporučení a aplikaci konkrétních metod vč. nákladů a přínosů. Výsledkem práce je realizace efektivního systému řešení nesplacených pohledávek.
Vedoucí práce: Ladislav Šiška
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: úvěry; pohledávky; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; credit; receivables; master's theses