Pozice USA vůči NAFTA očekávání a perspektivy - Chrtová, Michaela (2010)
Práce se zabývá postavením Spojených států vůči organizaci NAFTA, důvody, které USA vedly k založení integrace, a vztahy USA uvnitř organizace se zaměřením na Mexiko. Dále práce zkoumá vývoj amerického přístupu za období fungování organizace, stejně jako jeho změnu po nástupu nové administrativy. Rozebrány jsou i bezpečnostní rizika a další faktory bránící v rámci mexicko-amerických vztahů dalšímu rozvoji integrace.