Pozice USA vůči NAFTA očekávání a perspektivy - Chrtová, Michaela; Hnát, Pavel, 1981-; Jiránková, Martina, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá postavením Spojených států vůči organizaci NAFTA, důvody, které USA vedly k založení integrace, a vztahy USA uvnitř organizace se zaměřením na Mexiko. Dále práce zkoumá vývoj amerického přístupu za období fungování organizace, stejně jako jeho změnu po nástupu nové administrativy. Rozebrány jsou i bezpečnostní rizika a další faktory bránící v rámci mexicko-amerických vztahů dalšímu rozvoji integrace.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses