Zdravotnické informační systémy a měřítka kvality zdravotnické péče - Kopecká, Markéta; Lešetický, Ondřej; Kotilová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Diplomová práce je zaměřena na kvalitu zdravotnické péče v konkrétním zdravotnickém zařízení. Cílem práce je charakterizovat současnou situaci kvality poskytovaných služeb. Zjistit, zda nastavený informační systém je přínosem a vede ke zkvalitnění zdravotnické péče v nemocničním zařízení či naopak. V práci jsou nejprve vymezeny teoretické poznatky z oblasti kvality zdravotnické péče a informačních systémů. Ty jsou poté aplikovány v praktické části. Na základě získaných podkladů z informačního systému, byly vymezeny indikátory, kterými byla hodnocena kvalita. Zvolené indikátory byly podrobeny analýze, srovnání a následnému vyhodnocení. V případě zjištění, že systém není efektivní a nepřispívá ke zvyšování kvality zdravotnického zařízení, jsou navrženy jisté změny, návrhy či doporučení pro jejich zefektivnění.
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdravotní péče; management jakosti; informační systémy; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health care; quality control; information systems; master's theses