Překážky volného pohybu pracovníků v judikatuře ESD - Černá, Martina; Grmelová, Nicole, 1975-; Soušková, Milena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem mé závěrečné práce je seznámit čtenáře s problematikou volného pohybu pracovníků a to jak po stránce teoretické, tak po stránce praktické na základě judikatury Evropského soudního dvora. V teoretické části práce se zaměřuji na charakteristiku vnitřního trhu a definici volného pohybu osob a pracovníků. Zmiňuji jednotlivé právní předpisy, které jsou v této oblasti podstatné. Dále se věnuji jednotlivým výjimkám ze svobody volného pohybu pracovníků, vzájemnému uznávání kvalifikací a diplomů a oblasti sociálního zabezpečení. A nakonec v praktické části pak analyzuji jednotlivé případy Evropského soudního dvora, které mají významný vliv na vývoj volného pohybu pracovníků.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; sociální zabezpečení; diplomové práce; social security; master's theses