Proměny vnitřní a zahraniční politiky Chle po nástupu prezidentky Bacheletové - Došek, Tomáš (2010)
Tato práce se zaměřuje na proměny vnitřní a zahraniční politiky během mandátu prezidentky Michelle Bacheletové (2006-2010) v Chile. Jejím cílem je zhodnotit, zda došlo k systémovým změnám ve vnitřní politice a/nebo reorientaci v zahraniční politice v kontextu regionálního posunu doleva. Práce je rozdělena do čtyř na sebe logicky navazujících kapitol, které odpovídají stanovenému cíli. Jejím závěrem je, že i přes některé dílčí změny ve vnitřní politice a zvýšený důraz na regionální rozměr zahraniční politiky ke zmíněným hlubším změnám nedošlo.