Proměny vnitřní a zahraniční politiky Chle po nástupu prezidentky Bacheletové - Došek, Tomáš; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato práce se zaměřuje na proměny vnitřní a zahraniční politiky během mandátu prezidentky Michelle Bacheletové (2006-2010) v Chile. Jejím cílem je zhodnotit, zda došlo k systémovým změnám ve vnitřní politice a/nebo reorientaci v zahraniční politice v kontextu regionálního posunu doleva. Práce je rozdělena do čtyř na sebe logicky navazujících kapitol, které odpovídají stanovenému cíli. Jejím závěrem je, že i přes některé dílčí změny ve vnitřní politice a zvýšený důraz na regionální rozměr zahraniční politiky ke zmíněným hlubším změnám nedošlo.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; Chile; diplomové práce; Chile; master's theses