Akviziční financování - Jeřábková, Zuzana; Votava, Libor; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Práce se zabývá akvizičním financováním, seznámí nás s vymezením pojmů akvizice a financování akvizic. Popisuje znaky akvizičního financování a cíle a smysl akvizic a dale v teoretické části neopomíjí právní aspekty akvizičního financování v právním řádu České republiky. Praktická část se zabývá dvěma nejčastějšími způsoby financování akvizic. V první časti, se popisuje projekt, kde se na akvizičním financování nepodílí pouze jedna banka, protože je tento projekt velmi objemný. Ve druhé časti je typ financování o něco jednoduší, kde se na něm podílí pouze jedna banka. V závěru práce bude čtenář seznámen, jaké jsou výhody a nevýhody akvizičního financování, jak z pohledu investora, tak z pohledu banky a dozví se zhodnocení rizikovosti.
Vedoucí práce: Libor Votava
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: akvizice podniků; financování podniku; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; acquisitions of corporations; enterprise financing; bachelor's theses