Imigrace do Evropské unie ze zemí třetího světa - Němcová, Markéta; Vošta, Milan, 1962-; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato práce si klade za cíl kvantifikovat populaci vybraných členských zemí Evropské unie narozenou v zemích třetího světa. Na základě těchto migračních dat proběhne interpretace hlavních push a pull faktorů mezi sledovanými regiony a dále demografická i socioekonomická analýza imigrantů z regionu třetího světa. Další část diskutuje sociální, kulturní a ekonomické dopady příchodu obyvatel ze zemí třetího světa, na níž navazuje popis a hodnocení migračního a azylového legislativního rámce Evropské unie.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; imigrace; diplomové práce; immigration; master's theses