Charakteristika současného stavu proexportní politiky ČR - Machala, Jiří (2010)
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s možnostmi podpory exportu ze strany státu a se situací podpory exportu v České republice. Práce pojednává o možnostech, které má stát k dispozici na podporu exportu v teoretické rovině. Dále jsou analyzovány jednotlivé agentury a instituce, které se v Česku podporou exportu zabývají. Závěr práce je věnován vyhodnocení české vývozní pozice ve světové ekonomice a nástrahy, které pro český export plynou z probíhající globální hospodářské krize.