Charakteristika současného stavu proexportní politiky ČR - Machala, Jiří; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Leciánová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s možnostmi podpory exportu ze strany státu a se situací podpory exportu v České republice. Práce pojednává o možnostech, které má stát k dispozici na podporu exportu v teoretické rovině. Dále jsou analyzovány jednotlivé agentury a instituce, které se v Česku podporou exportu zabývají. Závěr práce je věnován vyhodnocení české vývozní pozice ve světové ekonomice a nástrahy, které pro český export plynou z probíhající globální hospodářské krize.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; proexportní politika; vývoz; bakalářské práce; foreign trade promotion; exports; bachelor's theses