Současné problémy a perspektivy maďarské ekonomiky - Kůželová, Tereza; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce se zabývá problémy současné maďarské ekonomiky a klade si otázku, zda byly tyto problémy způsobeny globální finanční krizí nebo špatným řízením ekonomiky. V roce 2008 se Maďarsko ocitlo na pokraji státního bankrotu a muselo požádat o zahraniční pomoc. V současnosti se země díky pomoci mezinárodních institucí a řadě reformních opatření pomalu vzpamatovává z hluboké krize. První kapitola se zabývá teorií hospodářské politiky, jejími cíli, nositeli a vývojem. Zároveň je zmíněno měření úspěšnosti hospodářské politiky a problematika vládního selhání. Druhá kapitola shrnuje ekonomický vývoj Maďarska od dob transformace po krizový rok 2008. Ve třetí části jsou analyzovány dva konkrétní problémy maďarské ekonomiky -- veřejné výdaje a zadlužení domácností. Důraz je kladen také na popis stabilizačních opatření. Závěrečná kapitola je věnována aktuální situaci v zemi, zahraniční pomoci a perspektivám do budoucnosti.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Maďarsko; bakalářské práce; Hungary; bachelor's theses