Kolektivní vyjednávání a uplatňování zásad partipativních metod v řízení (srovnání ČR, Itálie a Řecka) - Bednářová, Jana; Kleibl, Jiří; Dvořáková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Hlavním cílem práce je analýza procesu kolektivního jednání jako procesu, který vytváří předpoklad pro dosažení lepších podmínek pro pracující. Faktický důkaz budu hledat zkoumáním dat z kolektivních smluv z ČR. Dílčími cíli jsou : 1. Popsání vývoje odborů v České republice, Řecku a Itálii. 2. Přiblížení současné situace a právní úpravy činnosti odborů v ČR, Řecku a Itálii. 3. Zhodnocení vlivu finanční krize na kolektivního jednání. Práce zkoumá na základě porovnání let 2008 a 2009 vliv finanční krize na výsledky kolektivního jednání v ČR a spolu s tím šetří, zda má mzda ekonomický obsah a jak se mění odborářské nároky s vývojem ekonomické situace. V souladu s hlavním cílem se pak snaží prokázat úspěšnost a prospěšnost či jejich opak kolektivního vyjednávání v praxi České republiky.
Vedoucí práce: Jiří Kleibl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; Řecko; odbory; kolektivní vyjednávání; finanční krize; Itálie; diplomové práce; Greece; labor unions; collective bargaining; financial crises; Italy; master's theses