Česká republika v Evropské unii priority českého předsednictví - Nekovářová, Lenka; Hnát, Pavel, 1981-; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá postavením České republiky v Evropské unii v kontextu priorit českého předsednictví. ČR předsedala EU v první polovině roku 2009. Ještě předtím, než se ujala své funkce, si zvolila své hlavní priority, tzv. 3E -- Ekonomika, Energetika a Evropa ve světě, do nichž směřovala veškeré své úsilí. První část je zaměřena na řešení světové hospodářské krize na úrovni EU i ČR a na aktuální ekonomickou situaci ve vybraných zemích EU. Druhá část je věnována plynové krizi, která Evropu zasáhla na začátku roku 2009, a způsobu, jakým se s ní evropské země vypořádaly. Neméně důležitou součástí této kapitoly jsou aktuální změny v energetické politice EU. Závěrečná část se zabývá především Lisabonskou smlouvou a jejím dopadem na postavení EU na mezinárodní scéně.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses