Energetická bezpečnost Čínské lidové republiky implikace pro čínskou zahraniční politiku - Mráčková, Hana (2009)
Práce se soustředí na souvislosti mezi energetickou bezpečností Čínské lidové republiky a její zahraniční politikou. Představuje opatření, která Čína přijala nebo může přijmout v souvislosti se zabezpečením stálého přísunu energií (především ropy) a jaké důsledky taková opatření mají navenek, čili jak ovlivňují zahraniční politiku.