Energetická bezpečnost Čínské lidové republiky implikace pro čínskou zahraniční politiku - Mráčková, Hana; Havlová, Radka, 1975-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se soustředí na souvislosti mezi energetickou bezpečností Čínské lidové republiky a její zahraniční politikou. Představuje opatření, která Čína přijala nebo může přijmout v souvislosti se zabezpečením stálého přísunu energií (především ropy) a jaké důsledky taková opatření mají navenek, čili jak ovlivňují zahraniční politiku.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; zahraniční politika; ropa; Čína; energetická bezpečnost; diplomové práce; foreign policy; petroleum; China; energy security; master's theses