Role honorárních konzulů v obchodní diplomacii - Vondroušová, Michala (2010)
Diplomová práce se zabývá současnými funkcemi honorárních konzulů a jejich významem v obchodní diplomacii a v mezinárodním obchodě. Obecná část je zaměřena na historický vývoj konzulárního zastoupení, kodifikaci mezinárodního práva vztahujícího se na konzulární vztahy a obchodní diplomacii. Praktická část analyzuje výsledky získané pomocí dotazníkového šetření od českých honorárních konzulů.