Kambodža na ceste k demokracii - Gecelovská, Lucia; Volenec, Otakar; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práca sa zaoberá politickým vývojom v Kambodži od získania jej nezávislosti až po súčasnosť. V rámci toho približuje štyri autoritatívne režimy, ktoré sa tam do konca studenej vojny vystriedali: vládu Sihanouka, republiku Lon Nola, revolúciu Červených Kmérov, a vládu jednej komunistickej strany pod vplyvom Vietnamu, ktorá zrodila jednu z najvýraznejších osobností kambodžskej politickej scény, Hun Sena. Nasleduje misia OSN, ktorá zriadila počiatkom 90-tych rokov v krajine svoju misiu, ktorej cieľom bolo doviesť krajinu k slobodným voľbám. Ďalšia časť patrí vývoji v 90-tych rokoch a následnom novom tisícročí a práca končí súčasným stavom a nastolením predpokladaného budúceho vývoja.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; Kambodža; diplomové práce; Cambodia; master's theses