Afrika a její budoucnost v globální ekonomice - Buryan, Šimon; Cihelková, Eva, 1952-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této práce je zhodnotit dosavadní a budoucí hospodářský vývoj Afriky. Pro objektivní posouzení je zapotřebí posoudit historické souvislosti a rozvojové problémy, které ovlivňují vývoj tohoto kontinentu. První kapitola je zaměřena na vlastní ekonomicko-sociální komplex afrických států. Druhá kapitola je zaměřena na překážky rozvoje. Třetí kapitola je zaměřena na současné faktory, které ovlivňují vývoj Afriky, mezi něž patří globalizace a regionalismus.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Afrika; chudoba; bakalářské práce; Africa; poverty; bachelor's theses