Analýza postavení automobilového průmyslu v exportu ČR - Trajkovski, Georgi; Plchová, Božena, 1936-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
První kapitola je zaměřena na historii automobilového průmyslu a jeho vývoj v ČR. Druhá kapitola má název Automobilový průmysl ve světě, kde je ČR srovnávána s dalšími státy, ve kterých hraje dané průmyslové odvětví významnou úlohu, přičemž se zde porovnávají i jednotlivé automobilové společnosti navzájem. Třetí kapitola je věnována současné situaci v českém automobilovém průmyslu. Tato kapitola je rozdělena do tří částí, které se věnují českému vozovému parku, výrobě automobilů a v poslední řadě samotnému postavení exportu automobilů v české ekonomice. Závěrečná čtvrtá část je zaměřena na vliv globalizačních trendů na český automobilový průmysl (konkrétně pro tuto bakalářskou práci je vybrána značka Škoda Auto).
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses