Ochrana spotřebitele v internetovém prostředí - Veselá, Lucie; Švarc, Zbyněk, 1950-; Boháček, Martin, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce se zabývá ochranou spotřebitele při nakupování přes internet v České republice i Evropské unii. První kapitola se věnuje internetu a internetovému obchodování. V druhé části, která je zaměřena na právní prostředí České republiky, je popsán vztah mezi spotřebitelem a podnikatelem od návrhu na uzavření smlouvy až po vyřízení případné reklamace. V kapitole věnované Evropské unii jsou popsány způsoby, kterými EU chrání své spotřebitele, a největší pozornost je věnována nejdůležitějším směrnicím, které se týkají internetového nakupování. Směrnice jsem se snažila porovnat s jejich implementací do českého právního řádu. V poslední kapitole jsou nastíněny možnosti a perspektivy internetového obchodování a ochrany spotřebitele v tomto prostředí.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; ochrana spotřebitele; bakalářské práce; consumer protection; bachelor's theses