John F. Kennedy a Karibská krize - Smrčinová, Tereza; Veselý, Zdeněk, 1950-; Matějka, Zdeněk, 1935 září 19.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Bakalářská práce analyzuje roli J.F. Kennedyho v kubánské raketové krizi v říjnu 1962. Právě nukleární zbraně, kterými disponovaly jak SSSR, tak i USA, učinily eskalující krizi v Karibiku tolik nebezpečnou. Cílem této bakalářské práce je ukázat, zda americký prezident rozhodoval racionálně, zda zvažoval všechny možné důsledky a zda si přál zachovat americkou prestiž supervelmoci. Také budu analyzovat způsob, jakým se rozhodl vyřešit krizi, která se ukázala býti nejnebezpečnější krizí po skončení druhé světové války.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses